Shodno promjenama koje je uveo naš hosting nadprovajder, od 30. aprila 2015. godine Me-net će prestati da pruža svoju uslugu Unlimited E-mail Hosting i zamijeniti je novim paketom usluga Business E-mail Hosting.

Šta ovo znači?

  • Novi paket usluga je značajno bolji od dosadašnjeg. Sa Business E-mail Hostingom vaši e-mailovi će biti sigurniji zahvaljujući zaštiti od virusa
  • Svaki nalog ima 5GB prostora i backup, što je 250% dosadašnjeg ograničenja
  • Prelazni period sa Unlimited E-mail Hostinga na Business E-mail Hosting će trajati do 30.aprila 2015. godine.
  • Funkcionalnost slanja/primanja email-ova za korisnike starog paketa Unlimited E-mail Hostinga će prestati da radi 30. aprila 2015. Međutim, do 30. aprila imate mogućnost da obnovite narudžbu i nastavite da koristite sve servise po novom modelu naplaćivanja.
  • Novi paket Business E-mail Hosting će se naplaćivati po cijeni od 0.36€ po nalogu/mjesečno
    (Zbog činjenice da profit pri ovoj cijeni gotovo da ne postoji Me-Net zadržava pravo da ovu cijenu promijeni,  u slučaju veće fluktuacije na tržištu valuta koja bi dovela do toga da prodaja proizvoda počne da proizvodi gubitke. Ova ponuda ima ograničeno trajanje, a naknadne promjene cijena neće uticati na već uplaćene periode, već samo za nove narudžbe i obnove).

Šta treba da uradim?

Postojećim korisnicima dosadašnjeg paketa Unlimited E-mail Hosting usluga ističe ili prije ili poslije 30. aprila. Evo šta treba da uradite u oba slučaja.

Email hosting mi ističe prije 30. aprila

Ukoliko želite nakon isteka paketa da produžite korišćenje usluga sa Business E-mail Hostingom, vaš model naplate će se prilagoditi novom paketu i potrebno je samo da obnovite uslugu.

Ukoliko ne želite da produžite korišćenje ove usluge, a želite da sačuvate svoje mailove, potrebno je da uradite backup e-maila. Ovdje možete naći tutorijal kako da najlakše uradite e-mail backup i sačuvate svoje e-mailove.

Email hosting mi ističe nakon 30. aprila

Ukoliko želite da koristite uslugu Business E-mail Hosting, nije potrebno da radite bilo šta. Od 30. aprila će se vaš paket automatski promijeniti iz dosadašnjeg Unlimited E-mail Hosting paketa u Business E-mail hosting.

Ukoliko ne želite da produžite korišćenje ove usluge, a želite da sačuvate svoje mailove, potrebno je da uradite backup e-maila. Tutorijal za e-mail backup možete naći ovdje. Izborom ove opcije biće Vam refundiran novac za uslugu, za period nakon 30.aprila.

Kako da izaberem najbolju ponudu?

Novi Business E-mail Hosting se naplaćuje drugačije od dosadašnjeg Unlimited E-mail Hostinga. Umjesto neograničenog broja e-mail naloga za fiksnu cijenu, usluga će se naplaćivati po broju naloga i to 0.36€ na mjesečnom nivou.

Ako posjedujete mali broj naloga, 7 ili manje, ne morate da radite ništa. Bićete preseljeni na Business E-mail Hosting, vaša preostala sredstva će biti preraspoređena na metod novog naplaćivanja (koji je u ovom slučaju po vas povoljniji), i nakon što budu potrošena plaćaćete e-mail hosting po novoj tarifi koja, u vašem slučaju, osim što je kvalitetnija istovremeno je i povoljnija od stare usluge.

Za korisnike koji imaju preko 7 naloga, preporučujemo da se i vi opredijelite za Business E-mail Hosting, uz eventualno brisanje neaktivnih naloga (nalozi koje ne koristite). Za vas će ova usluga biti nešto skuplja od dosadašnje Uvjereni smo da je razlika u kvalitetu usluge e-mail hostinga itekako vrijedna nove cijene od 0.36€ po nalogu mjesečno, te i dalje preporučujemo ovo rješenje. S obzirom da, zbog nefleksibilnosti nadprovajdera, nismo u stanju da dalje pružamo uslugu Unlimited E-mail Hostinga, onima kojima ni jedno ni drugo rješenje ne odgovara spremni smo da vratimo novac za onaj dio usluge e-mail hostinga koji im nije pružen.

Svim korisnicima preporučujemo brisanje suvišnih e-mail naloga, s obzirom da će za svaki od obrisanih naloga ubuduće štedjeti preko 4 eura godišnje.

Itana je naš community menadžer i rezidentni bloger. Ako imate fobiju od zagrljaja, ne prilazite joj kad je u dobrom raspoloženju.